Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Uw Partner In Onderhoud

Klant in de kijker: Euroports

“Chaintec heeft diverse profielen in haar pool”

Met 22 haventerminals in Europa en 3 in China is goederenbehandelaar Euroports een van de belangrijkste terminaluitbaters van Europa. Jaarlijks verwerkt het bedrijf 46 miljoen ton goederen in general cargo en bulk, voornamelijk suiker, meststoffen, hout en mineralen. Naast de fysieke behandeling van de goederen op de kaaien biedt Euroports ook logistieke dienstverlening buiten de haven aan. Euroports heeft 2.550 werknemers, waaronder ook enkele Chaintec techniekers. Jack Peelman, technisch verantwoordelijke voor de suikerterminal, verklaart de keuze voor Chaintec.

  

“Bij de behandeling van cargo, het beladen of verladen ervan, worden diverse assets ingezet zoals rollend materieel, heftrucks, kranen, transportbanden, containerbehandelaars, weegsystemen enz. Het onderhoud en de technische ondersteuning bij operationele activiteiten wordt geleverd door de technische dienst.

Op site TA 518 in Antwerpen versterken vijf mensen van Chaintec onze technische ploeg. Wij werken al heel wat jaren samen met Chaintec. Er zijn techniekers die al erg lang bij ons werken maar er zijn ook enkele recente starters bij. De suikerterminal aan kaai 518 werd de voorbije jaren fors uitgebreid. Met een behandelingscapaciteit van 635.000 ton per jaar zijn we de grootste in Europa. Voor 2018 verwachten we zelfs een capaciteitsverhoging van 20%. Om onze klanten beter en sneller te kunnen bedienen was een uitbreiding van onze assets onvermijdelijk. Met als logische gevolg dat we dus nu ook meer technische ondersteuning nodig hebben. Vandaar dat we sinds kort heel wat mensen aantrekken, onder meer via Chaintec.

Bij Chaintec stellen ze mij steeds de correcte profielen voor, zowel voor mechanisch als elektrisch werk. Alle pluimage is te vinden binnen de pool van Chaintec. Wij hebben een goede verstandhouding met Sylvie Cuyt, de accountmanager voor Antwerpen bij Chaintec. Nog een reden om voor Chaintec te kiezen is het kostenplaatje. Ze hanteren competitieve prijzen tegenover andere outsourcebedrijven.”

Publicatiedatum: 6 november 2017