Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Uw Partner In Onderhoud

Klant in de kijker: FrieslandCampina Bree

“Er is steeds een goed overleg met de Chaintec-accountmanager”

FrieslandCampina behoort tot de zes grootste zuivelondernemingen in de wereld. Het bedrijf produceert en verkoopt consumentenproducten zoals zuiveldranken, kindervoeding, kaas en dessert in Europa, Azië en Afrika en levert ook room- en boterproducten aan professionele afnemers. In België werken er ongeveer 1.500 mensen voor FrieslandCampina, verspreid over vijf locaties. We spreken met Sander Mens, Plant Manager in Bree.

“In Bree produceren we mozarellakaas voornamelijk voor de pizza-industrie. Mozarella in de vorm van blokken, cilinders en parels.

“Het grootste deel van onze productie is geautomatiseerd. Dat betekent dat we veel elektrische sensoren, elektriciteits- en besturingskasten en motoren hebben. Er lopen ook veel rvs-leidingen door de fabriek met tal van kleppen en pompen. We werken hier in totaal met ongeveer 45 mensen, de helft bedienden en de helft arbeiders. Van de zeven technici zijn er vijf via Chaintec tewerkgesteld: een werkvoorbereider en vier storingstechniekers. Zij doen veel gepland en preventief onderhoud met een focus op een grondige oorzakenanalyse. Dat laatste wordt steeds belangrijker om storingen in de toekomst te voorkomen. Wij werken in een drieploegenstelsel waarbij elke ploeg twee technici heeft. De resterende technicus werkt in dagdienst.”

“Vorig jaar hadden we plots een acute nood aan extra techniekers. Via Giuseppe Sorce zijn we met Chaintec in contact gekomen. Chaintec bleek op korte termijn de meeste technici met de juiste kwaliteiten te kunnen leveren.”

“We zijn zeker tevreden over de dienstverlening van Chaintec. Er is steeds een goed overleg met de accountmanager. Samen bekijken we hoe we de juiste mensen op de juiste plaats kunnen inschakelen.  Uiteindelijk werken die technici hier nog maar sinds september vorig jaar. Eerst moesten ze de locatie goed leren kennen, nu is het aan ons om hen goed te begeleiden zodat ze zich kunnen ontwikkelen en hun effectiviteit verhogen. Een ander groot pluspunt is dat de Chaintec-technici hun eigen materiaal en gereedschapswagens hebben. Dat maakt het voor ons een stuk gemakkelijker.”

 

BewarenBewaren

Publicatiedatum: 16 maart 2018