Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Uw Partner In Onderhoud

Onze expert: Luck Kabambi

“Luister met je oren én met je hart”

Luck Kabambi (46) werkt bijna 2 jaar voor Chaintec. Al die tijd werkte hij voor het Ieperse bedrijf Solae dat soja-eiwitisolaten produceert voor de voedingsindustrie. Hij startte er als automatisatietechnieker maar groeide snel door tot projectengineer. 

Een roeping

Van jongs af aan is Luck geïnteresseerd in techniek. “Het is mijn roeping geweest”, lacht hij. Aan de hogeschool in Brussel behaalde hij een graduaat in elektromechanica en vervolgens specialiseerde hij zich in automatisatie. 

Solae nv

Voordat Luck bij Chaintec aan de slag ging was hij frontlinemanager van de technische dienst bij Pepsico. Toen de druk daar te hoog werd, deed hij bewust een stap naar achteren. Hij twijfelde niet toen Chaintec hem contacteerde voor een job bij Solae. Een beslissing waar hij nog geen spijt van heeft. “Ik werk graag bij Solae. Ik ben omringd door goede mensen en ik ben aan een interessant traject bezig. Ik kan hier veel leren en me volop ontwikkelen, dat is een opportuniteit die je niet elke dag krijgt.”

Als projectengineer detecteert Luck bottlenecks in het productieproces en zoekt hij naar oplossingen. Hij bekijkt de impact van de verbetering op de fabriek, evalueert de kosten en bekijkt de duurzaamheid ervan op korte en lange termijn. Tot slot volgt hij de implementatie op.

Vrijheid en creativiteit

Werken bij Chaintec betekent voor Luck vrijheid. “Je hangt niet vast aan één bedrijf. Je doet wat er afgesproken is, maar toch kun je nog gemakkelijk je eigen dingen inplannen. Dat geeft ruimte voor creativiteit. De binding met de klant komt vanuit jezelf en niet omgekeerd. Als werknemer heb je bepaalde verwachtingen tegenover je werkgever. Als Chaintec-werknemer daarentegen, kijk je meer naar de noden van de klant en zoek je oplossingen. Wij nemen daar het voortouw in. Je werkt intern, maar bent toch extern. Dat geeft een heel ander gevoel van werken, dat geeft het gevoel van vrijheid.” 

Achterliggende boodschap

Een tip die Luck zijn collega’s graag geeft is: luister met je oren én hart. “Mensen vertellen verhalen, maar er schuilt steeds een achterliggende boodschap in. Luister goed naar de klant en probeer te achterhalen wat hij effectief nodig heeft.”

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Publicatiedatum: 3 juli 2018